Streaming video vervolg..

Na lang testen, valt de Raspberry Pi definitief af! Redenen daarvan zijn:

zonder VPN kan deze met moeite net een 720P movie streamen vanaf een server over HTTP. En dat is op normaal 700MHz snelheid. De movie moet je dan niet stoppen of doordraaien, want dan heeft ie echt moeite om de buffers goed te krijgen. De audio gaat stotteren net als of hij het niet aan kan. Uberhaupt kan hij het niet aan.. daarom stottert hij ook! CPU staat gewoon continu op 100% te jitteren.

Nu heb ik een MK888 (rk3188) getest en die streamt nu met xbmc op android over VPN met redelijk gemak een 720P movie! de allerzwaarste movie op dit moment op 720P heeft hij net moeite mee.. dus we moeten verder..

De verwachting is, dat de rk3288 (met zo’n 40% snelheids wintst), dit met gemak aan moet kunnen! Dus hopelijk komt deze snel! Natuurlijk zou ik de nvidia chipset Tegra K1 willen hebben, maar van nvidia heb ik nog nooit gezien dat iemand deze chipset binnen 2 maanden al in de winkel heeft liggen! de rk3288 zal al in februari 2014 op de markt zijn, en verwacht word dat de eerste mediabox al in maart/april op de markt ligt!

Nu had ik begrepen dat de rk3188 vervangbaar was door de rk3288, dus hopelijk kloppen de gegevens wanneer deze op de markt komt!

Ook zal de VP9 codec al heel wat internet bandbreedte wegnemen! dus hopelijk komt dit ook al snel!

word vervolgd!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s