Raspberry Pi enzo..

Dag,

De Raspberry Pi heb ik nu met PPTP VPN uitgerust. De Pi start op en zorgt bij opstarten dat de verbinding tot stand is gebracht. Zorg wel dat je VPN server een goed VPN Bandbreedte aan kan, voor eventueel hoge resolutie media 720P of zelfs 1080P.

Met XBMC streamen vanuit de Online media omgeving over VPN, gaat met SMB moeizaam. Deze haalt met moeite de 10Mbps en stagneert. alle media die max dit nodig hebben kun je gerust kijken. Het probleem zit hem in Samba.

De oplossing voor mn Laptop heb ik nu opgelost! mn Laptop kan nog steeds de bibliotheek bijwerken (via SMB), en zodra ik media wil kijken, dan streamt deze over HTTP verder!

Omdat het geheel vervangen van het protocol niet werkt, omdat de lijst van de bibliotheek heel anders word bijgewerkt over SMB dan over HTTP, heb ik er voor gezorgd dat de VIEWS in de Database file zo is aangepast, zodat smb://<ip-adres>/<folder>/ word vervangen door http://<webserver ip-adres>/<folder>/

Voor nadere uitleg van bovenstaande kun je reactie plaatsen..

Door deze aanpassing kan ik nu met mn laptop 1080P media vloeiend streamen!

Trouwens met de aangepaste Streams Addon kan dit trouwens ook, alleen kun je dan niet gebruik maken, waar XBMC zo sterk in is, namelijk de media bibliotheek!

De Raspberry Pi daar en tegen, kan wel 1080P media afspelen, maar denk dat in combinatie met VPN dit het probleem is. De 1080P streamt de data namelijk wel goed naar de Pi, alleen hapert deze in beeld. Hij komt niet met bufferen!

Dus denk dat het hardware matig toch allemaal even te veel word voor de Pi..

Het vervolg zal zijn, om een Android stick, bijvoorbeeld de MK809iii om te bouwen tot een volwaardige media center!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s